Klanten kunnen volgens het bedrijf uit Dubai via het nieuwe portaal een complete vrachtreis boeken van afzender tot afnemer en daarbij kiezen uit zeevracht, wegvervoer en railtransport, of een combinatie daarvan. ‘Search, choose & book’: het is allemaal een fluitje van een cent volgens DP World. Het bedrijf stelt dat het hoognodig is om ‘complexiteiten en inefficiënties die bestaan in wereldwijde supply chains’ aan te pakken.

Digitaal platform

Het bedrijf uit Dubai is bepaald niet het eerste dat een digitaal platform lanceert met de belofte om de logistieke keten te vereenvoudigen en een ‘one stop shop’ te bieden. Wel is het een van de machtigste partijen die dit tot nu toe heeft gedaan. DP World runt wereldwijd meer dan tachtig haventerminals en heeft in Rotterdam bijvoorbeeld een belang in de containerterminal Rotterdam World Gateway.

Nederlandse verladers die de proef op de som willen nemen, moeten nog geduld hebben. Cargoes is eerst beschikbaar voor verschepingen vanuit India naar bestemmingen in onder meer het Midden-Oosten, Zuidoost-Azië en Noord-Afrika en vanuit de Verenigde Arabische Emiraten richting India. Wereldwijde introductie volgt later.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement