Egypte onderzoekt verdere uitbreiding Suezkanaal

Dubbele vaarstrook

Egypte onderzoekt de mogelijkheden om de capaciteit van het Suezkanaal uit te breiden, om zo de doorvoersnelheid te verhogen en risico’s op blokkades te verlagen. Delen van deze belangrijke vaarroute tussen Azië en Europa, die nu nog uit een enkele vaarstrook bestaan, moeten dubbele vaarstroken gaan worden om meer schepen door te laten voeren. Het gaat bij elkaar om 80 kilometer kanaal.

Het plan voor de uitbreiding ontstond in de tijd dat de 'Ever Given' zes dagen lang het kanaal blokkeerde. Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Egypte onderzoekt verdere uitbreiding Suezkanaal | NT

Egypte onderzoekt verdere uitbreiding Suezkanaal

Dubbele vaarstrook

Egypte onderzoekt de mogelijkheden om de capaciteit van het Suezkanaal uit te breiden, om zo de doorvoersnelheid te verhogen en risico’s op blokkades te verlagen. Delen van deze belangrijke vaarroute tussen Azië en Europa, die nu nog uit een enkele vaarstrook bestaan, moeten dubbele vaarstroken gaan worden om meer schepen door te laten voeren. Het gaat bij elkaar om 80 kilometer kanaal.

Het plan voor de uitbreiding ontstond in de tijd dat de 'Ever Given' zes dagen lang het kanaal blokkeerde. Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu