De investering kadert in de ambitie van Norvik Port om de meest klimaatslimme en duurzame haven van Zweden te worden. Ze moet klanten en samenwerkingspartners van beide initiatiefnemers in staat te stellen over te schakelen op waterstof. Daarvoor gaan ze naast de haven een waterstoftankstation bouwen. In de beginfase zullen ze havenvoertuigen ombouwen om op – groene – waterstof te rijden. De ingebruikname van de eerste op waterstof rijdende terminaltruck in de haven is gepland voor 2023.

CMB.tech maakt als cleantechbedrijf deel uit van de Belgische maritieme groep CMB. ‘Stockholm Norvik is de eerste haven in Zweden waarmee we samenwerken’, zegt Alexander Saverys ceo van CMB.tech. ‘Ports of Stockholm ontving de kwaliteits- en milieucertificaten ISO 9001 en ISO 14001. Dit bevestigt dat het bedrijf op een gestructureerde en systematische manier werkt aan voortdurende verbetering en vermindering van de milieueffecten.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement