De terminal zal uiteindelijk 167 hectare groot zijn. Het Havenbedrijf Rotterdam is met veertien partijen in gesprek over de aanleg van nog een terminal, van 138 hectare. Voor eind juni worden biedingen verwacht.

Gisteren lichtte president-directeur Hans Smits van het Rotterdamse havenbedrijf de overeenkomst met APM Terminals toe. Met de terminal van APM, dochter van de Deense groep AP Moller en een zusterbedrijf van rederij Maersk, heeft Rotterdam een eerste belangrijke klant voor de Tweede Maasvlakte binnengehaald.

Hij noemde het goed voor de concurrentiepositie van Rotterdam dat APM Terminals en Maersk ook op langere termijn in deze haven willen blijven groeien. De nieuwe APM-terminal krijgt minimaal 2400 meter diepzeekade met een diepgang van 20 meter. Er komt ook 500 meter binnenvaartkade met een diepgang van 10 meter. Het terrein wordt 600 meter breed. De capaciteit wordt 4,5 miljoen teu. De huidige APM-terminal heeft een capaciteit van 2,5 miljoen teu.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement