De Napoli, met ruim 2.300 teu aan containers aan boord, raakte in nood in de storm van donderdag. Bergers wisten het naar de Britse kust te brengen. In de storm die zaterdagmorgen woedde, sloegen vijftig containers overboord, enkele met gevaarlijke lading (accuzuur, parfum).

Het schip werd op sleeptouw genomen door de Franse zeesleper Abeilles Bourbon. De Britse autoriteiten gaven vervolgens, na een uitvoerige risicoafweging, toestemming de Napoli in een baai in de kust van Devon op het strand te zetten. Opdracht voor de redding van schip en lading verwierf Smit International. De autoriteiten in Devon hopen vandaag te beginnen met het uit het schip pompen van de olie en dieselolie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement