De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KNVR) noemt het belangrijk dat ook de verzekeringswereld zich sterk maakt voor de inzet van particuliere beveiligers aan boord. Een lobby van de Nederlandse reders heeft het Nederlandse kabinet tot nu toe niet weten over te halen om particuliere beveiliging toe te staan. ‘Maar als de verzekeraars harde eisen stellen, staat het 2 tegen 1 voor ons,’ aldus de KVNR.

Particuliere beveiligingsbedrijven zijn volgens de rederswereld betrouwbare partijen waar Nederlandse reders probleemloos mee in zee moeten kunnen gaan. ‘Lloyd’s certificeert dit soort bedrijven, veel andere landen staat het gebruik ervan al toe, het is van de zotte dat de Nederlandse overheid er zo lang over na wil denken,’ aldus de KVNR. P&I Clubs checken particuliere beveiligingsbedrijven goed, aldus Engelsman.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement