Noord-Oostzeekanaal weer geheel open

Het Noord-Oostzeekanaal is sinds donderdag vijf uur ’s middags weer opengesteld voor alle scheepvaartverkeer.

Het schip ‘Spiderfly’, dat maandag averij opliep na een aanvaring, is voldoende gestabiliseerd, zodat schepen van elke grootte het zonder gevaar kunnen passeren.

Dat zegt het Wasser- und Schifffahrtsamt Brunsbüttel. De tanker ‘Spiderfly’ kwam maandag in botsing met een andere tanker, de ‘Coral Ivory’ van de Nederlandse rederij Anthony Veder. Het Nederlandse schip, geladen met 4000 ton ammoniak en onderweg naar Finland, kwam er met een deuk in de boeg van af.

De ‘Spiderfly’ echter raakte lek en maakte zwaar slagzij. Het schip moest bij Brunsbüttel tegen de kant aan worden gelegd. De scheepvaartdienst van Brunsbüttel moest tijdelijk alle verkeer op het Noord-Oostzeekanaal stilleggen, maar oordeelt de situatie nu weer voldoende veilig om schepen van alle afmetingen door te laten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Noord-Oostzeekanaal weer geheel open | NT

Noord-Oostzeekanaal weer geheel open

Het Noord-Oostzeekanaal is sinds donderdag vijf uur ’s middags weer opengesteld voor alle scheepvaartverkeer.

Het schip ‘Spiderfly’, dat maandag averij opliep na een aanvaring, is voldoende gestabiliseerd, zodat schepen van elke grootte het zonder gevaar kunnen passeren.

Dat zegt het Wasser- und Schifffahrtsamt Brunsbüttel. De tanker ‘Spiderfly’ kwam maandag in botsing met een andere tanker, de ‘Coral Ivory’ van de Nederlandse rederij Anthony Veder. Het Nederlandse schip, geladen met 4000 ton ammoniak en onderweg naar Finland, kwam er met een deuk in de boeg van af.

De ‘Spiderfly’ echter raakte lek en maakte zwaar slagzij. Het schip moest bij Brunsbüttel tegen de kant aan worden gelegd. De scheepvaartdienst van Brunsbüttel moest tijdelijk alle verkeer op het Noord-Oostzeekanaal stilleggen, maar oordeelt de situatie nu weer voldoende veilig om schepen van alle afmetingen door te laten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement