Een woordvoerder van het Zuid-Koreaanse STX Offshore & Shipbuilding, de moedermaatschappij van de Frenase werf, heeft tegenover het persbureau AFP bevestigd dat er een bod van Fincantieri is binnengekomen. De Italiaanse bieder weigert alle commentaar.

De laatste maanden hebben zich drie kandidaat-overnemers gemeld. Daartoe behoorden het Nederlandse Damen, Fincantieri en het Chinese Genting Hong Kong. Het Franse DCNS wilde slechts een minderheidsbelang nemen.

STX France en Fincantieri behoren beide tot de grootste bouwers van cruiseschepen. Fincantieri bouwt die voor onder meer Carnival en diens Italiaanse dochter Costa. STX heeft MSC en het Amerikaanse Royal Caribbean Cruises als klant.

Vorige maand kreeg een order binnen voor de bouw van vijf grote cruiseschepen op de werven in Saint-Nazaire, voor een bedrag van vier miljard euro. Vier jaar geleden verkeerde de Franse scheepsbouwer nog in grote problemen.