Dat zei René Putters van de ILT tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer over het incident. De komende tien weken worden zeventig containerschepen in Rotterdam gecontroleerd. Er wordt specifiek gekeken hoe de containers zijn vastgezet en beladen. Daarbij richt de aandacht zich vooral op containers die het hoogst staan.

Weinig problemen

De inspectie controleert elk jaar 110 containerschepen. Zo’n drieduizend containerschepen doen jaarlijks de haven van Rotterdam aan. In het reguliere toezicht komt de inspectiedienst weinig problemen tegen met het vastzetten van containers. ‘Maar we willen nu toch kijken of sprake is van misstanden of knelpunten bij het vastzetten van de containers’, aldus Putters.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement