Het Bulgaarse ministerie van Buitenlandse Zaken en de Russische ambassade van Benin en Togo hebben de ontvoering bevestigd. Volgens het Russische persbureau Tass hebben de overvallers het schip met hun gijzelaars verlaten na onderhandelingen met de autoriteiten van Benin.

Nadat de daders waren vertrokken, ging een eenheid van de Nigeriaanse marine aan boord van het schip waar elf andere bemanningsleden in een beveiligde ruimte werden aangetroffen, de zogenoemde citadel. Benin had het veel grotere buurland om bijstand gevraagd.

Golf van Guinee

De kustwateren van beide landen aan de Golf van Guinee zijn regelmatig het toneel van aanvallen en ontvoeringen door piraten. Volgens het Britse Dryad Global, dat beveiligingsdiensten levert, is dit het tweede incident in de omgeving dit jaar en het vijfde in de afgelopen twaalf maanden. Het aantal ontvoerde bemanningsleden in de hele Golf van Guinee is vorig jaar gestegen van 78 tot 121.

De ‘Tommi Ritscher’ is zes jaar oud en 255 meter lang en is aan Maersk vercharterd. Het schip wordt gemanaged door Transeste Schiffahrt in het Duitse plaatsje Jork aan de Elbe.

Lees ook: Door Maersk gehuurde ‘Tommi Ritscher’ bij Benin geënterd

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement