Game over ‘Ever Given’

Online game over incident Suezkanaal

Vermoedelijk wil containerrederij Evergreen dat de blokkering van het Suezkanaal door het schip ‘Ever Given’ zo snel mogelijk vergeten wordt, vanwege de negatieve publiciteit die het met zich meebracht. Maar daar steekt Napas Torteka, een ontwikkelaar van games, een stokje voor. Hij heeft besloten om van het incident een online game te maken.

Het inmiddels wereldberoemde schip ‘Ever Given’, dat beter bekend staat als ‘het blokkeerschip’, heeft al de nodige aandacht gekregen. In maart dit jaar blokkeerde de ‘Ever Given’ in het Suezkanaal het scheepvaartverkeer volledig, omdat het bijna dwars in het kanaal lag.

Ondanks dat dit een incident is van alweer even geleden, komt het schip maar niet in rustig vaarwater terecht. Naast alle nieuwsitems rondom het schip dat al maanden op de voet wordt gevolgd, zijn er ook al talloze internetmemes in omloop. En nu is daar dan ook de online game genaamd ‘Whatever’. Het schip in het spel heet ook ‘Whatever’, gebaseerd op de oorspronkelijke naam ‘Ever Given’.

Monsters

Het principe van de game is simpel. Zorg ervoor dat het schip door het Suezkanaal vaart om de lading op tijd af te leveren. En voorkom dat het schip niet vast komt te zitten. Het is niet bekend wat er dan in het spel gebeurt. Dus of de Boskalis-zeeslepers de ‘Ever Given’ ook dan weer komen vlot trekken, is maar de vraag.

Op de website 80 Level, een platform voor game-ontwikkelaars, valt te lezen dat ‘hoe beter de gamer wordt in het op tijd afleveren van lading, hoe uitdagender de vaart wordt gemaakt.’ Zo kan het rustige boottochtje resoluut omslaan in een doldwaas alle hens aan dek avontuur vol met ‘windstoten, draaikolken, monsters en ufo’s.’

Naast het ontwijken van obstakels is het de bedoeling om zoveel mogelijk geld bij elkaar te sparen door tegen gouden munten aan te varen. Verder valt te lezen op de website van 80 Level dat het spel uit ‘9 moeilijke levels bestaat.’

Het spel is gemaakt met het cross-platform Godot Engine, waarmee meerdere ontwikkelaars games maken. De release van ‘Whatever’ staat gepland voor deze maand.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Game over ‘Ever Given’ | NT

Game over ‘Ever Given’

Online game over incident Suezkanaal

Vermoedelijk wil containerrederij Evergreen dat de blokkering van het Suezkanaal door het schip ‘Ever Given’ zo snel mogelijk vergeten wordt, vanwege de negatieve publiciteit die het met zich meebracht. Maar daar steekt Napas Torteka, een ontwikkelaar van games, een stokje voor. Hij heeft besloten om van het incident een online game te maken.

Het inmiddels wereldberoemde schip ‘Ever Given’, dat beter bekend staat als ‘het blokkeerschip’, heeft al de nodige aandacht gekregen. In maart dit jaar blokkeerde de ‘Ever Given’ in het Suezkanaal het scheepvaartverkeer volledig, omdat het bijna dwars in het kanaal lag.

Ondanks dat dit een incident is van alweer even geleden, komt het schip maar niet in rustig vaarwater terecht. Naast alle nieuwsitems rondom het schip dat al maanden op de voet wordt gevolgd, zijn er ook al talloze internetmemes in omloop. En nu is daar dan ook de online game genaamd ‘Whatever’. Het schip in het spel heet ook ‘Whatever’, gebaseerd op de oorspronkelijke naam ‘Ever Given’.

Monsters

Het principe van de game is simpel. Zorg ervoor dat het schip door het Suezkanaal vaart om de lading op tijd af te leveren. En voorkom dat het schip niet vast komt te zitten. Het is niet bekend wat er dan in het spel gebeurt. Dus of de Boskalis-zeeslepers de ‘Ever Given’ ook dan weer komen vlot trekken, is maar de vraag.

Op de website 80 Level, een platform voor game-ontwikkelaars, valt te lezen dat ‘hoe beter de gamer wordt in het op tijd afleveren van lading, hoe uitdagender de vaart wordt gemaakt.’ Zo kan het rustige boottochtje resoluut omslaan in een doldwaas alle hens aan dek avontuur vol met ‘windstoten, draaikolken, monsters en ufo’s.’

Naast het ontwijken van obstakels is het de bedoeling om zoveel mogelijk geld bij elkaar te sparen door tegen gouden munten aan te varen. Verder valt te lezen op de website van 80 Level dat het spel uit ‘9 moeilijke levels bestaat.’

Het spel is gemaakt met het cross-platform Godot Engine, waarmee meerdere ontwikkelaars games maken. De release van ‘Whatever’ staat gepland voor deze maand.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement