Schip verliest containers op Middellandse Zee

Storm

Het containerschip ‘Wadi Alrayan’ van de Egyptische scheepvaartmaatschappij National Navigation Company is vorige week in stormachtige omstandigheden op de Middellandse Zee een aantal containers verloren.

De ‘Wadi Alrayan’ is dit weekend ontvangen in de haven van Alexandrië, waar de schade kon worden opgenomen en te zien was hoe een paar omgevallen en geplette Maersk-containers nog net aan het schip waren blijven hangen.

Hoeveel containers wel in het water zijn gevallen, is nog onduidelijk. Het gaat waarschijnlijk om een handjevol en niet om honderden zoals bij vergelijkbare ongevallen op de Stille Oceaan en bij de Waddeneilanden. De ‘Wadi Alrayan’ heeft een capaciteit van 3.000 teu.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Schip verliest containers op Middellandse Zee | NT

Schip verliest containers op Middellandse Zee

Storm

Het containerschip ‘Wadi Alrayan’ van de Egyptische scheepvaartmaatschappij National Navigation Company is vorige week in stormachtige omstandigheden op de Middellandse Zee een aantal containers verloren.

De ‘Wadi Alrayan’ is dit weekend ontvangen in de haven van Alexandrië, waar de schade kon worden opgenomen en te zien was hoe een paar omgevallen en geplette Maersk-containers nog net aan het schip waren blijven hangen.

Hoeveel containers wel in het water zijn gevallen, is nog onduidelijk. Het gaat waarschijnlijk om een handjevol en niet om honderden zoals bij vergelijkbare ongevallen op de Stille Oceaan en bij de Waddeneilanden. De ‘Wadi Alrayan’ heeft een capaciteit van 3.000 teu.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement