De laatste zegt in een persbericht ‘verheugd’ te zijn dat HAL in het nu formeel uitgebracht biedingsbericht voldaan heeft aan alle gestelde voorwaarden.

Boskalis meldt verder dat de resterende aandeelhouders hun stukken nog tot 20 september kunnen aanmelden voor de biedprijs van 33 euro. Aandeelhouders die dat niet doen, lopen het risico dat HAL daarna een wettelijke uitkoopprocedure in gang zet waarbij ze mogelijk met een lagere prijs genoegen moeten nemen. Dat gebeurt op het moment dat HAL 95% van de aandelen in handen heeft.

Met een prijs van 33 euro per aandeel komt de totale waarde van Boskalis op ruim 4,3 miljard euro. HAL had al decennia lang een groot minderheidsbelang in de aannemingsgroep, die op zijn beurt onder meer zware ladingrederij Dockwise en de sleepvaartgroep Smit heeft ingelijfd. Volgens de investeringsgroep is de aannemer nu beter af zonder beursnotering.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement