De vrouw die nu een schikking heeft getroffen, is Hope Hicks, een studente van de Merchant Marine Academy (MMA) die in 2019 was belaagd tijdens haar stage op het voor Maersk varende schip ‘Alliance Fairfax’.

In een gezamenlijke verklaring stellen slachtoffer Hope Hicks en Maersk Line Limited (MLL) dat ze hebben afgesproken geen details over de schikking naar buiten te zullen brengen. Wel verklaart Hick in het statement: ‘Het is belangrijk voor me dat mijn zaak meer bewustwording heeft gecreëerd over het probleem van seksueel geweld en lastigvallen op zee. Het management van MLL heeft zich uitgesproken over de noodzaak van verandering. De veranderingen die MLL heeft voorgesteld, zijn een belangrijke eerste stap, maar er is nog steeds een hoop werk aan de winkel in de maritieme sector.’

William Woodhour, ceo van MLL, stelt in hetzelfde statement: ‘We willen er absoluut duidelijk over zijn dat de gebeurtenissen die Hicks heeft beschreven onacceptabel zijn. Wie en waar je ook bent, iedereen die voor ons werkt moet zich veilig en beschermd voelen in onze werkomgeving.’

Het Amerikaanse Maersk-dochterbedrijf schrijft dat het een programma heeft opgetuigd dat zich intern richt op trainingen en het rapporteren van problemen en dat het extern de samenwerking zoekt met zakelijke partners, vakbonden, maritieme onderwijsinstellingen en de kustwacht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement