Het bedrijf beheert een vloot van 35 bulkcarriers waarvan er nog vier in aanbouw zijn en die bijna allemaal over de Noorse vlag varen. V. Group, statutair in Monaco gevestigd, is de afgelopen jaren sterk gegroeid en beheert bijna 3500 schepen, waaronder tankers, bulkcarriers, cruiseschepen en offshore vaartuigen.

De netto contante opbrengst van de transactie bedraagt volgens Belships 12,5 miljoen dollar en omvat ook het kantoor in Singapore. Topman René Kofod-Olsen van V. Ships noemt de overname ‘een belangrijke stap in de strategie om samen te werken met gerenommeerde scheepseigenaren, die het vlootbeheer willen uitbesteden.’

Hij zegt verder dat V. Ships een betrouwbare partner wil zijn ‘voor alles dat op zee vaart’ en dat de overeenkomst Belships in staat stelt om verder te groeien. De Noorse rederij is in 1918 opgericht en fuseerde precies honderd jaar later met de Britse Lighthouse Group. Het bedrijf richt zich volledig op zogenoemde supramax en ultramax bulkcarriers met een draagvermogen van 58.000 tot 64.000 ton.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement