Met een dynamisch platform voor routewijziging stelde de Rotterdamse start-up expediteurs en importeurs in staat de beste route voor hun lading te vinden. Dat gebeurde met behulp van dynamische routewijziging, alternatieve routes zodra er vertraging dreigt.

Het is een vergelijkbaar concept als Waze. In plaats van een auto om te leiden wanneer deze vastzit in het verkeer, deed OceanOps dat met containers. Het platform van OceanOps was bedoeld als Software as a Service, online dienst. In plaats van voorspellen, wat meer bedrijven doen, was het concept met gebruik van algoritmes realtime oplossingen te bieden voor het omleiden van vracht wanneer er zich problemen voordoen.

Behalve opstartproblemen had OceanOps last van gebrek aan klandizie. Khalaf: ‘Iedereen vond het idee interessant, maar het leidde zeker door corona tot te weinig opdrachten.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement